Selecteer een pagina

Januari is voor mij altijd een hele inspirerende maar ook drukke maand wat betreft inkoop en oriëntatie voor nieuwe modellen en veranderingen in het modebeeld. Als eerste ga ik voor de tapijten naar Hannover, hier heb ik weer, rechtstreeks bij de bron, hele mooie en unieke Ziegler’s kunnen kopen. Deze selecteer ik stuk voor stuk en omdat het unieke (eenmalige) stukken zijn, gaan ze rechtstreeks naar Noord Sleen.

De afbeelding links heb ik niet ingekocht maar is wel een voorbeeld hoe het maken van een tapijt een kunst(stuk) is. Over smaak valt niet te twisten maar het is bijna als een foto zo realistisch gemaakt.

Een ander verhaal zijn de handgeknoopte tapijten uit India. Deze zijn gemaakt van wol of een mix van Wol met bamboe, de bamboe wordt toegevoegd om het tapijt meer diepte en een beetje natuurlijke glans te geven. Mooie kleuren en een beetje abstracte “vlekkerige” patronen die je in het echt moet zien. Deze moeten nog gemaakt en hebben een levertijd van 6 maanden. In tegenstelling met de Ziegler tapijten zijn deze wel na te bestellen maar dit duurt dan nog eens 6 maand…… Misschien dan toch liever een keuze maken uit de exemplaren die er straks liggen.

Vanaf de nazomer in de zaak te bekijken.