Selecteer een pagina

Eigenwijs eigentijds in meubelen. Dat kenmerkt Het Oude Ambacht in Noord-Sleen, vlakbij Emmen. Hans Deiman staat met trots aan het roer van deze meubelwinkel, die zijn ouders in 1968 zijn gestart. ,, Dit bedrijf is na 50 jaar nog steeds actueel. Ik heb enthousiaste klanten van wie hun grootouders hier al kwamen.”

Wees eigenwijs

Van ‘dertien in een dozijn’ moet Hans Deiman niets hebben. Hij wil echt iets anders bieden. Zitmeubelen zijn de specialiteit van Het Oude Ambacht, maar voor eethoeken zijn mensen hier ook aan het goede adres. In alle gevallen zijn de meubels tijdloos en hoog qua kwaliteit. ,,De bekleding is natuurlijk het meest bepalende voor het uiteindelijke resultaat. We maken het soms letterlijk naar iemands smaak. We drukken mensen ook op het hart: ga voor een meubel dat écht bij jou past en kies niet voor iets wat de hele straat al heeft. Wees eigenwijs!”

Wonen&Co 2023 

Tijdens Wonen&Co toont Deiman wat momenteel veel mensen aanspreekt: veel kleur en warmte, ronde vormen en een klassieke stijl. ,,Maar niet de stijl van onze grootouders”, benadrukt hij. Ook showt hij een omvangrijke collectie van zijn nieuwste merk: Spink en Edgar. ,,Dit merk is een beetje over de top klassiek. Op een heel geraffineerde wijze worden combinaties van kleurige stoffen in één meubel toegepast. Dit wordt met gevoel voor kwaliteit en dagelijks gebruik gemaakt door Engelse topstoffeerders.”

De tip die hij iedereen wil meegeven, is om altijd te kiezen voor meubels die kwalitatief écht goed zijn en om dan eventueel een meubelstuk minder te kopen. ,,Per saldo ben je dan over de gehele levensduur niet meer geld kwijt, maar je hebt wel veel meer plezier van de aanschaf. Kortom, kies niet voor mode, maar voor goede ontwerpen die de tand des tijds doorstaan.”